Svalbard 2023

Dette er drømmeturen til Svalbard. Det blir med ski, pulk og overnatting i telt. Ferden går for det meste i nasjonalparken Nordenskjølds land. Området er ikke langt unna Longyearbyen.

Midnattssolen er magisk. Det er lyst hele døgnet. Landskapet er vakkert og spesielt. Terrenget vi går i er ganske jevnt med lite bratte opp- og nedstigninger. Tempoet er rolig og rytmisk. Vi har pauser. Sammen finner vi den gode rytmen. Valget av rute må forholde seg til vær og snøforhold og vi justerer kursen underveis om nødvendig.

Hva med isbjørn? Sjansen for å se isbjørn er ikke stor. Uansett passer vi på. Sikkerheten er viktig. Da blir det trygt. Alle får anledning til å holde utkikk. Guidene har med signalpistol og rifler. Erfaringsmessig ser vi mest en del rein og ryper.

Hvordan vi har det sammen er vesentlig. Vi skal utvikle en god gruppedynamikk. Da gir vi hverandre positiv energi. Vi er alltid samlet.

Vi kommer til Longyearbyen i månedsskiftet april/mai. Turen starter dagen etter. Vi legger opp til å være tilbake en uke etter oppstart. Hvis noen vil dra opp tidligere til Svalbard eller være igjen etter turen, så er det fullt mulig. Turen går mest i nasjonalparken Nordenskjølds land. Vi starter i Bolterdalen og krysser Reindalen i retning Svea. Derfra langs Kjellstrømdalen, Lundstrømdalen og ned Adventdalen. Det kan bli justeringer underveis om forholdene krever det.

Du må være turvant og ha noe erfaring fra vinterfjellet. Vi kommer til å arrangerer en helgetur i Trollheimen i løpet av vinteren. Vi drar fredag 24. mars og avslutter søndag 26. mars. Hvis det ikke går, møtes vi i Bymarka utenfor Trondheim til dagstur. Tidspunkt etter avtale. Vi øver med primuser, setter opp telt, trekker pulk, ler og blir kjent med hverandre. Vi må ha oversikt over den enkeltes forutsetninger. Sammen går vi gjennom utstyrslistene.

Guidene kommer til å bo på hotell i Longyearbyen dagen før og dagen etter turen. Alle deltakerne på turen må gjøre det samme. Longyearbyen er liten, men med mange overnattingssteder.

Det er et mål å gjøre turen rimelig. Alle må betale 15000 kr. Dette inkluderer guiding på turen, sikkerhetsutstyr, bensin til primuser. Inkludert er også transport ut til startstedet i Bolterdalen og skyss tilbake til Longyarbyen fra samme sted. Personlig utstyr, turmaten, flyreisen og hotell er du selv ansvarlig for. Hvis du mangler noe, kan det være at vi har det til utlån. Du vil få grundig informasjon om alt som trengs. Guidene informerer om gunstige flyavganger og egnede overnattingssteder i Longyearbyen. Vi anbefaler fleksible flybilletter.

Du trenger en vanlig gyldig reiseforsikring. Du må likevel sjekke med forsikringsselskapet at den dekker dine behov. Maksimalt antall deltakere er 8.

Spørsmål og informasjon kan rettes til Arve Husby, mob. 99024170

Epost: post@osspåtur.no

Turen i 2021 ble en suksess. Vi tilbyr derfor en ny tur i 2023. Vil du ha mer informasjon, ta kontakt.