Svalbard 2021

Dette er drømmeturen til Svalbard. Det blir med ski, pulk og overnatting i telt. Ferden går i nasjonalparken Nordenskjølds land.

Midnattssolen er magisk. Nattlyset likeså. Landskapet er vakkert og spesielt. Terrenget vi går i er ganske jevnt med lite bratte opp- og nedstigninger. Tempoet er rolig og vi har pauser underveis. Vi skal sammen finne en god rytme. Valget av rute må forholde seg til været og vi justerer kursen underveis om nødvendig.

Hva med isbjørn? Sjansen for å se isbjørn er liten. Uansett passer vi på. Da blir det trygt. Alle får anledning til å holde utkikk. Guidene har med rifler.

Vi møtes i Longyearbyen lørdag 17. april 2021. Vi legger opp til å være tilbake fra turen lørdag 24. april. Hvis noen vil dra opp tidligere eller være igjen etter turen så er det opp til den enkelte. Turen i går i nasjonalparken Nordenskjølds land. Vi starter i Bolterdalen og krysser Reindalen i retning Svea. Derfra langs Kjellstrømdalen, Lundstrømdalen og over Møysalen. Det kan bli justeringer underveis om værforholdene krever det.

Du må være turvant og ha erfaring fra vinterfjellet. Vi anbefaler vinterkurset i Trollheimen 5. til 7. mars 2021. Hvis det ikke passer, møtes vi i Bymarka i Trondheim til dagstur lørdag 27. februar 2021. Da øver vi med primuser, setter opp telt, trekker pulk, ler og blir kjent med hverandre. Turen i Bymarka er obligatorisk for de som ikke deltar på vinterkurset. Vi får oversikt over den enkeltes forutsetninger. Sammen har vi gjennomgang av utstyrslister.

Guidene vil bestille hotellovernatting dagen før og dagen etter turen. Alle deltakere på turen må gjøre det samme. Vi starter skituren 18. april. Vi vil også anbefale en overnatting på hotell når vi er tilbake. Longyarbyen er liten, men med mange overnattingssteder.

Pris kr. 14000. Dette inkluderer guiding på turen, sikkerhetsutstyr, bensin til primuser og rifler til guidene. Inkludert er også transport ut til startstedet i Bolterdalen og skyss tilbake til Longyarbyen fra samme sted. Guidene informerer om gunstige flyavganger og egnede overnattingssteder i Longyearbyen.

Du trenger en vanlig, men gyldig reiseforsikring. Maksimalt antall deltakere er 10.

Spørsmål og informasjon kan rettes til Arve Husby, mob. 99024170

Epost: post@osspåtur.no

Turen er fullbooket for 2021. Det blir ny tur i april 2022. Vil du har informasjon, så ta kontakt.