Svalbard 2022

Dette er drømmeturen til Svalbard. Det blir med ski, pulk og overnatting i telt. Ferden går for det meste i nasjonalparken Nordenskjølds land. Området er ikke langt unna Longyarbyen.

Midnattssolen er magisk. Det er lyst hele døgnet. Landskapet er vakkert og spesielt. Terrenget vi går i er ganske jevnt med lite bratte opp- og nedstigninger. Tempoet er rolig og rytmisk. Vi har pauser. Sammen finner vi den gode rytmen. Valget av rute må forholde seg til vær og snøforhold og vi justerer kursen underveis om nødvendig.

Hva med isbjørn? Sjansen for å se isbjørn er ikke stor. Uansett passer vi på. Sikkerheten er viktig. Da blir det trygt. Alle får anledning til å holde utkikk. Guidene har med signalpistol og rifler. Erfaringsmessig ser vi mest en del rein og ryper.

Hvordan vi har det sammen er vesentlig. Vi skal utvikle en god gruppedynamikk. Da gir vi hverandre positiv energi. Vi er alltid samlet.

Vi møtes i Longyearbyen fredag 23. april 2022. Turen starter dagen etter. Vi legger opp til å være tilbake lørdag 30. april. Hvis noen vil dra opp tidligere til Svalbard eller være igjen etter turen, så er det fullt mulig. Turen går mest i nasjonalparken Nordenskjølds land. Vi starter i Bolterdalen og krysser Reindalen i retning Svea. Derfra langs Kjellstrømdalen, Lundstrømdalen og ned Adventdalen. Det kan bli justeringer underveis om forholdene krever det.

Du må være turvant og ha noe erfaring fra vinterfjellet. Vi arrangerer vinterkurs i Trollheimen 25. til 27. mars 2022. Hvis det ikke passer, møtes vi i Bymarka utenfor Trondheim til dagstur. Tidspunkt etter avtale. Vi øver med primuser, setter opp telt, trekker pulk, ler og blir kjent med hverandre. Turen i Bymarka er obligatorisk for de som ikke deltar til Trollheimen. Vi må ha oversikt over den enkeltes forutsetninger. Sammen går vi gjennom utstyrslistene.

Guidene kommer til å bo på hotell i Longyearbyen dagen før og dagen etter turen. Alle deltakere på turen må gjøre det samme. Vi starter skituren lørdag 23. april. Longyearbyen er liten, men med mange overnattingssteder.

Pris kr. 14000. Dette inkluderer guiding på turen, sikkerhetsutstyr, bensin til primuser. Inkludert er også transport ut til startstedet i Bolterdalen og skyss tilbake til Longyarbyen fra samme sted. Personlig utstyr, turmaten, flyreisen og hotell er du selv ansvarlig for. Hvis du mangler noe, kan det være at vi har det til utlån. Du vil få grundig informasjon om alt som trengs. Guidene informerer om gunstige flyavganger og egnede overnattingssteder i Longyearbyen. Vi anbefaler fleksible flybilletter.

Du trenger å ta med en vanlig gyldig reiseforsikring. Du må likevel sjekke med forsikringsselskapet at den dekker dine behov. Maksimalt antall deltakere er 10.

Spørsmål og informasjon kan rettes til Arve Husby, mob. 99024170

Epost: post@osspåtur.no

Turen i 2021 ble en suksess. Vi tilbyr derfor en ny tur i 2022. Vil du ha mer informasjon, ta kontakt.