Innerdalen – Norges vakreste

Det sies at Innerdalen på Nordmøre er Norges vakreste dal. Uansett hva vi mener om den saken, er området verdt å besøke. Innerdalen utgjør den vestlige delen av Trollheimen. Til sommeren 2022 arrangeres det dagsturer i fjellet. Hver uke.

De fleste går på Innerdalstårnet. Selv om Tårnet er berømt og trekker store mengder med folk, er andre deler av Innerdalen like vakre og verdt å vandre i.

Hver tirsdag i juli og august blir det mulig å delta på dagstur. Vi starter etter frokost og er ute hele dagen. Værforholdene avgjør om vi kan gå på topptur. Er været vanskelig, beveger vi oss langs dalene. Det vil være lite folk å se. Fjellene er nydelige og alpine. Det er tett mellom spektakulære turmål. Toga, Tverrådalen, Trolla, Giklingedalen, Renndalskammen. Alternativene er mange.

Vi starter og slutter på Innerdalshytta. Vi er tilbake på ettermiddagen eller tidlig kveld. Du trenger ikke å bo på hytta. Likevel kan det være hensiktsmessig. Det er en populær turisthytte med gamle og nye bygg. Den ærverdige Gammelhytta er den eldste turisthytta nord for Dovre. Nyhytta har alle fasiliteter. Hvis du ikke ønsker å overnatte, kan du parkere bilen og gå en times tid før du kommer frem til hytteanlegget.

Du betaler 900 kroner for å delta på turen. I ryggsekken må du bringe med deg regntøy og varme klær. Selv om dagen ser ut til å bli sommervarm. Gode sko er fordelaktig. Matpakke og termos. Har du kart og kompass eller GPS, så ta det gjerne med. Mobildekningen er sporadisk.

Turen egner seg for alle som kan gå en heldagstur i fjellet. Er du alene, så får du nå turfølge.

Du kan sende forespørsler som epost til innerdalshytta@knt.no.

Spørsmål rettes til Arve Husby, mob. 99024170

Innerdalstårnet i vinterdrakt. Navarnebba til venstre i bakgrunnen.