Norge på langs – etappe 3

Sommeren 2019 startet vi fra Trondheim og gikk nordover. På beina til Stjørdal. Derfra med sykkel gjennom Markabygda til Stiklestad. Syklet videre øst for Snåsavatnet og langs rallarveien i Luradalen. Fra Grong opp til Lierne frem til Røyrvik. En sykkeltur vi anbefaler alle. Lite biltrafikk. Over Namsvatnet med båt. Krysset Børgefjell og fulgte Nordlandsruta helt opp til Umbukta øst for Mo i Rana. Nordlandsruta er en merket sti med overnattingsmuligheter underveis.

Vinteren før prøvde vi å gå en etappe på ski over Skjækerfjella og Lierne. Fire flotte dager, før vi måtte avslutte. Det er lagt ut tre bilder fra vinterturen i Skjækerfjella. Dermed ble det hensiktsmessig å sykle deler av denne etappen. Nord for Trøndelag må man bære sin egen mat. I Børgefjell er det nødvendig med telt også. Sekkene blir tyngre. I Hattfjelldal, Grannes, sendte vi hjem telt og kokeutstyr. Der ventet også den siste ukas proviant. 

Det er mye flott natur. Enkelt å gå de fleste steder. I Børgefjell er det ikke stier eller merking. Men Børgefjell er ikke så stort. Det var ikke så mye folk å treffe på turen, men de vi traff var trivelige.