Trollheimen

Dette er turen for deg som liker friluftsliv enten du er erfaren eller ikke. Du liker også å være sammen med andre i et fellesskap. En velfungerende gruppe er både trivelig og gir energi. På våre turer er samarbeid viktig. Turen kan anses som introduksjon til fjelltur og teltovernatting.

Vi reiser til Trollheimen. Området er kjent for sine vakre fjell og grønne daler. Vi beveger oss i området ved Gjevilvatnet og Blåhø. Dette er en av Norges vakreste seterdaler. Terrenget er lettgått. Naturen er storslagen. Teltplassen er i nærheten av Rauøra. På sommeren er det et populært badested. Vi har bålplass og friskt vann fra bekken.

Planlegging er en viktig og morsom del av turen. Vi møtes en kveld på forhånd. Temaene er forventninger og hva som trengs til turen. Hvor krevende er turen egentlig? Vi snakker om bekledning, navigasjon, sikkerhetskultur og hvordan vurdere forholdene underveis. Vi berører også behovet for godt samarbeid. Turen krever ikke erfaring, men du må kunne ta ansvar for deg selv. 

Passer det med tredagerstur eller todagerstur?

Todagerstur:

DAG 1

Avreise til Trollheimen om morgenen. Vi kjører til Oppdal og videre til Gjevilvatnet. Vel fremme setter vi opp teltene bortenfor Gjevilvasshytta.

Et tema for turen er gruppedynamikk. Vi tar utgangspunkt i våre egne erfaringer. Hva må til for at alle i gruppen opplever at turen blir vellykket? Den enkeltes og lederens ansvar og rolle.

En fjelltur med en gruppe er et prosjekt. I arbeidslivet er prosjekter vanlig. Guiden har bred erfaring med vellykkede og mislykkede turer og ekspedisjoner. Han deler av sine erfaringer.

Hvordan innretter vi oss på en klok måte? Hvordan sikrer vi at det blir en god natt i teltet? God mat smaker alltid god på tur. Hvordan gjør vi det ved hjelp av primus?

Vi går tur i ulendt, men lettgått terreng. Naturen er storslagen når vi beveger oss i retning av Blåhø. Hvis forholdene ligger til rette, går vi til topps.

Når vi er tilbake i teltleiren, går vi gjennom dagens erfaringer. Hva er det med slike turer vi kan ta med på jobben?

DAG 2

Vi går en tur i området på formiddagen. Lengde og retning finner vi ut av sammen. Har du lyst til å rusle alene langs veien, så er det også mulig. Guiden har flere forslag vi kan velge mellom. På ettermiddagen pakker vi leiren. Vi oppsummerer det vesentlige om turen.

Tidspunktet for turen i Trollheimen bestemmes etter avtale. Vi har et informasjonsmøte før turen.

Pris kr. 2800. Transporten kommer i tillegg og organiseres sammen med de som deltar på turen.

Tredagerstur:

På denne turen er vi i samme området ved Gjevilvatnet. Vi drar etter arbeidstid på dag 1. Vi får bedre tid til å bli kjent med hverandre og går en tur i terrenget.

Spørsmål rettes til Arve Husby mob. 99024170

Epost: post@osspåtur.no

Svarthetta til venstre og Trollhetta til høyre