Trollheimen – introduksjonstur

Dette er turen for deg som liker friluftsliv enten du har noe erfaring eller ikke. Du liker også å være sammen med andre i et fellesskap. En velfungerende gruppe er både trivelig og gir energi. På våre turer er samarbeid viktig. Turen kan anses som introduksjon til fjelltur og teltovernatting.

Neste tur arrangeres fredag 24. mars til søndag 26. mars 2023. Da kommer det også deltakere til vår tur på eventyrlige Svalbard i april. Det er vinter i fjellet og vi møtes på Nerskogen. Det er 30 minutters kjøring fra Oppdal. Vi går på ski i retning Blåhø og Svarthetta. Terrenget er enkelt å bevege seg i.

Området er kjent for sine vakre fjell og grønne daler. Ikke langt unna er Gjevilvatnet. Det er i en av Norges vakreste seterdaler. Naturen er storslagen. Vi slår opp teltene mellom Blåhø og Svarthetta.

Planlegging er en viktig og morsom del av turen. Deltakere som bor i eller nært Trondheim kan etter avtale møtes en kveld på forhånd. Temaene er forventninger og hva som trengs til denne turen og andre vinterturer. Hvor krevende er det egentlig? Vi snakker om bekledning, navigasjon, sikkerhetskultur og hvordan vurdere forholdene underveis. Vi berører også behovet for godt samarbeid. Fjellturen fra 24. til 26. mars krever ikke erfaring, men du må kunne ta ansvar for deg selv. 

Har du lyst på andre vinterturer med osspåtur.no som tilrettelegger, avtaler vi nærmere hvor vi drar og hvor lang tid vi skal sette av.

Et tema for turen er gruppedynamikk. Vi tar utgangspunkt i våre egne erfaringer. Hva må til for at alle i gruppen opplever at turen blir vellykket? Den enkeltes og lederens ansvar og rolle.

En fjelltur med en gruppe er et prosjekt. I arbeidslivet er prosjekter vanlig. Guiden har bred erfaring med vellykkede og mislykkede turer og ekspedisjoner. Han deler av sine erfaringer.

Hvordan innretter vi oss på en klok måte? Hvordan sikrer vi at det blir en god natt i teltet? God mat smaker alltid godt på tur. Hvordan gjør vi det ved hjelp av primus?

Vi går tur i noe ulendt, men lettgått terreng. Naturen er storslagen når vi beveger oss i retning av Blåhø. Hvis forholdene ligger til rette, er en mulighet å gå til topps.

Når vi er tilbake i teltleiren, går vi gjennom dagens erfaringer. Hva er det med slike erfaringer vi kan anvende senere i ulike sammenhenger?

Pris kr. 2900. Transporten kommer i tillegg og organiseres sammen med de som deltar på turen. Inkludert er turleder og opplegg. Vi gjør avtale om utlån av utstyr. Hvis du vil anvende ditt eget utstyr er det greit.

Spørsmål rettes til Arve Husby mob. 99024170

Epost: post@osspåtur.no

Svarthetta til venstre og Trollhetta til høyre