Gleden med teltlivet om vinteren

Dette er turen for deg som vil bli trygg på å være utendørs om vinteren. Du får lære hva som skal til for å få en god opplevelse med telting i snødekte omgivelser. Målet med turen er å gi deg ferdigheter som gjør at du kan gjennomføre slike turer i egen regi etterpå. Du må ha vært i vinterfjellet tidligere, men tenker at du har lyst til å utvikle deg videre. 

Du lærer om bekledning, navigasjon, bruk av utstyr og vurdere forholdene i vinterfjellet.  

Denne introduksjonsturen går til Trollheimen. Vi møtes først en kveld i Trondheim hvor vi snakker om turen. Temaer er forventninger og hva som trengs til turen. Utstyrspraten vil være om bekledning, ryggsekk/pulk og annet vi trenger å ha med. Vi avtaler bruken av bilskyss. 

I turhelgen drar vi fredag ettermiddag til Nerskogen i Trollheimen. Vi setter opp teltene ved grensen av landskapsvernområdet. Vi har også en hytte til disposisjon om kvelden om det blir naturlig. 

Lørdag går vi inn i Trollheimen. Terrenget er lettgått. Naturen er storslagen når vi beveger oss i retning av Svarthetta og Blåhø. Om du bruker ryggsekk eller pulk er ikke så viktig. Men vi har med et par ekstra pulker (Paris Expedition) om det er behov for det. 

Hvis dette er første gang du setter opp telt i vinterfjellet, kan du oppleve at det er overraskende enkelt. Teltet skal stå stødig og være et bra sted å overnatte. Instruktørene tar med spader. Om det er kraftig vind, bygger vi en lemur av snøblokker. 

God mat smaker alltid godt. Hva er god mat på tur? Det finner vi svar på. Her kommer bruken av primus inn. 

Morgenstund i teltet er interessant. Vi blir overrasket over mye tid det går til frokost og pakking. Vi utveksler tips for å få gode rutiner. På søndag går vi hjemover, men løypa avgjøres av vær og føre, men vi er tilbake til Nerskogen søndag ettermiddag. Under turen øver vi på navigering og lager en nødgrop. Slike groper lager vi når det er nødvendig raskt å komme i ly. Et annet tema vi snakker om er gruppedynamikk. Hva betyr relasjonen mellom deltakerne for at turen blir vellykket? 

Turhelgen i Trollheimen er fra fredag ettermiddag 5. mars til søndag 7. mars 2021. Det avholdes et informasjonsmøte før turen.

Pris kr. 2800.

Spørsmål rettes til Arve Husby mob. 99024170 og Harry Tiller mob. 95198673.

Epost: arvehusby@hotmail.com