Dagsturer nært Trondheim

Dette er en tur hvor vi er sammen i mangfoldige Bymarka. Gruppen oppsøker kjente og mindre kjente stier. Vi møtes i Trondheim sentrum og reiser med buss til Skistua. Du kan også kjøre bil til Skistua, så møtes vi der. Vi går ned forbi Grønlia og videre til innsjøen Skjellbreia. Her er vi i naturreservatet som strekker seg mot Storheia, Bymarkas høyeste punkt. Er vi heldige ser vi skogsfugler. Naturen er vakker. Fra Storheia går vi langs skoggrensa. Utsikten over Trondheimsleia og byen er makeløs. Er det åpent på Elsethytta, er det mulig å stoppe der og ha en god pause. Et par matpauser har vi uansett. Vi legger opp til å gå innom et et gammelt gruveskjerp. Vi ser hvor Skylark var, en radiostasjon fra 2. verdenskrig med fatale konsekvenser for de som drev den. Om det passer best, tar du bussen eller bilen fra Skistua til byen. Vi andre går ned til Byåsen butikksenter og tar buss derfra. Guiden er godt kjent i marka og forteller litt om stedene vi passerer.

Denne turen går hver onsdag. Oppmøte i Prinsenkrysset litt før kl 10. Bussen nr 26 til Skistua går kl. 10.01. Hvis du møter opp på Skistua, så venter du der. Bussen er fremme omtrent kl. 10.30. Vi tilpasser oss vær og føre, slik at justeringer av veivalget kan skje. Ta med matpakke og varm drikke. Klær og sko etter forholdene. Det blir fort bløtt i gresset enkelte plasser. Vi tar sikte på at turen tar omtrent 5 timer.

Spørsmål rettes til Arve Husby mob. 99024170

Epost: post@osspåtur.no