Høyt og lavt i Estenstadmarka

Dette er en aktivitet for familier med mindre barn. Naturen gir energi både for barn og voksne. Turen er kort i avstand og med innhold som fenger. Vi kombinerer tilrettelegging og at de unge får anledning til å bevege seg.

Aktiviteter i naturen stimulerer balansen og styrker motorikken. Å være i skogen utvikler kreativiteten og fantasien. Som voksne vet vi at det kan være avstand mellom å ha lyst til å være ute og faktisk komme seg avsted. En fordel er at denne aktiviteten er lett tilgjengelige.

Turen går fra parkeringsplassen på Bekken, inngangsporten til Estenstadmarka. Første stopp er Estenstaddammen. Der er det matpause. Barna får lære å tenne opp et bål. Vi leter etter insekter i vannkanten.

Hvis det er dårlig vær, kan det være en større utfordring for de voksne enn barna. Hvilke insekter kommer frem når gresset er vått? Husk å ta med regntøy og egnet fottøy. Har barna en liten boks med lokk, kan de ta med hjem det de finner.

Etter Estenstaddammen beveger vi oss til åsen bak vannet. Åsen kalles Månen. Her har vi basecamp. Der er det en line å balansere på. Et par hengekøyer har vi også. Vi spikker pinner som legges forsiktig i maurtua. Kniver er til utlån. Noen tar kanskje sjansen å smake på pinnene. God og syrlig smak. Hvordan er livet i maurtua? Hva slags dyreliv er det i marka?

Når vi går tilbake til Estenstaddammen, blir det opp til de voksne om de vil bli igjen. Det er gode bade og fiskemuligheter. Guiden tipser hvor det er fint å stå og fiske. Det beste agnet er mark eller en liten sluk. Det er gratis for barn under 16 år å fiske. Ta i så fall med fiskeutstyr.

Det er oppmøte på Bekken parkeringsplass. Dit kommer du med bil eller sykkel. Tar du buss, må du gå fra Dragvoll eller Lohove.

Tips: La ungene pakke sekken selv. Det trengs matpakke og drikke. Klær og fottøy etter været. Terrenget er lett tilgjengelig. Stien opp til Månen er ganske bratt, men kort og spennende.

Turen tar tre til fire timer. Turen koster 100 kroner for barn og 150 kroner for voksne. Tidspunkt gjøres etter avtale.

Påmelding: post@osspåtur.no

Spørsmål? Ring Arve Husby mob. 99024170