Høyt og lavt i Estenstadmarka

I sommer blir det aktiviteter for familier i naturen. Det gir energi både for barn og voksne. Turen er ganske kort i avstand, men med mye innhold. Vi kombinerer tilrettelegging og at de unge får anledning til å bevege seg på egen hånd.

Det er grønt og sommer i skogen. Aktiviteter på ujevnt underlag stimulerer balansen og styrker motorikken. Å være i skogen utvikler kreativiteten og fantasien. Som voksne vet vi at det kan være avstand mellom å ha lyst til å være ute og faktisk komme seg avsted. En fordel er at disse aktivitetene er lett tilgjengelige.

Turen går fra parkeringsplassen på Bekken. Første stopp er Estenstaddammen. Der er det matpause. Barna får lære å tenne opp et bål. Vi leter etter insekter i vannkanten. Kanskje finner vi rumpetroll også?

Hvis det regner, er det ofte et større problem for de voksne enn barna. Hvilke insekter kommer frem når gresset er vått? Husk å ta med regntøy og egnet fottøy om det regner. Har barna en liten boks med lokk, kan de ta med hjem det de finner.

Etter Estenstaddammen beveger vi oss til åsen bak vannet. Åsen kalles Månen. Her har vi basecamp. Der er det en line å balansere på. Et par hengekøyer har vi også. Vi spikker pinner som legges forsiktig i maurtua. Kniver er til utlån. Pinnene kan vi slikke på. God og syrlig smak. Hvordan er livet i maurtua? Hva slags dyreliv er det i marka?

Når vi går tilbake til Estenstaddammen, blir det opp til den enkelte familie om de vil bli igjen og bade. Det er også gode fiskemuligheter. Guiden tipser hvor det er fint å stå og fiske. Det beste agnet er mark. Det er gratis for barn under 16 år å fiske. Ta i så fall med fiskeutstyr.

Det er oppmøte på Bekken parkeringsplass. Dit kommer du med bil eller sykkel. Tar du buss, må du gå fra Dragvoll eller Lohove.

Tips: La ungene pakke sekken selv. Det trengs matpakke og drikke. Klær og fottøy etter været. Terrenget er lett tilgjengelig. Stien opp til Månen er ganske bratt og spennende, men kort.

Påmelding: Se sommertrondheim.no