Jervfjellet

Dette er en liten fjelltur bare en drøy halv times kjøring fra Trondheim. Jervfjellet ligger ved Jonsvatnet i retning Draksten. Det er et avlangt fjell hvor toppen er litt over tregrensen. Selv om det bare er 500 meter høyt. Utsikten er fabelaktig. Vi ser langt i alle himmelretninger. Turen egner seg for voksne. Men også for familier med større barn som beveger seg lett. Det er 4 – 5 kilometer hver vei i småkupert terreng. Det er fuktig enkelte steder slik at godt fottøy er nødvendig.

Vi starter på parkeringsplassen Saksvikvollen. Den ligger på veien mellom Jonsvatnet og Draksten. Stien er i starten lett å gå. Vi kommer frem til Finn-Pål stuggu. Det er en hule i berget. Vi går inn i den spennende hulen. Ta med en lommelykt. Her bodde Finn-Pål som var en svensk forbryter på rømmen. Hulen var også brukt av motstandsbevegelsen under 2. verdenskrig.

Vi går videre opp til ryggen av Jervfjellet. Vi følger ryggen og kommer til det høyeste punktet Trulsen. Denne høyden er oppkalt etter et troll. Er været godt, spiser vi matpakken der. Hvis ikke spiser vi ved Finn-Påls hule.

Vi går samme vei tilbake. Vi beregner omtrent 4 timer totalt med pauser. Ta med matpakke, drikke, yttertøy og gode sko/støvler. Ta gjerne med en lommelykt til hulen. Turen passer for grupper og familier med store barn. Stedet for oppmøte er parkeringsplassen på Saksvikvollen. tidspunkt etter avtale.

Påmelding: Send epost til arvehusby@hotmail.com