Jervfjellet

Dette er en liten fjelltur bare en drøy halv times kjøring fra Trondheim. Jervfjellet ligger ved Jonsvatnet i retning Draksten. Det er et avlangt fjell hvor toppen er litt over tregrensen. Selv om det er bare 500 meter høyt. Utsikten er fabelaktig. Vi ser langt i alle himmelretninger. Turen egner seg for familier med barn som beveger seg lett. Det er 4 – 5 kilometer hver vei i en del kupert terreng. Det er fuktig enkelte steder slik at godt fottøy er nødvendig.

Vi starter på parkeringsplassen Saksvikvollen. Den ligger på veien mellom Jonsvatnet og Draksten. Stien er i starten lett å gå. Vi kommer frem til Finn-Pål stuggu. Det er en hule i berget. Vi går inn i den spennende hulen. Ta med en lommelykt. Her bodde Finn-Pål som var en svensk forbryter på rømmen. Hulen var også brukt av motstandsbevegelsen under 2. verdenskrig.

Vi går videre, tidvis ganske bratt, til ryggen av Jervfjellet. Det er omtrent 1 kilometer å gå langs ryggen av Jervfjellet til vi kommer til Trulsen. Det høyeste punktet er oppkalt etter et troll. Er været godt spiser vi matpakken der. Hvis ikke, spiser vi ved Finn-Påls hule.

Vi går samme vei tilbake. Turen er ganske kort, men bløte partier gjør det tidvis tyngre. Ta med matpakke, drikke, yttertøy og gode sko/støvler. Ta gjerne med en lommelykt til hulen. Turen passer for familier med barn i skolealder. Barna må være lett til beins. Vi må regne med å bruke omtrent fem timer på turen. Stedet for oppmøte er parkeringsplassen på Saksvikvollen.

Påmelding: Se sommertrondheim.no