Sommersykling i Bymarka

I sommer kan du delta på en klassisk sykkeltur i Bymarka. Vi følger de to gamle veiene til og fra Byneset. Dagsturen rundt i Bymarka er omtrent 35 kilometer. Det er flott sykling i vakre omgivelser. Turen kan regnes som middels tung og vil passe de fleste. Turen tar vanligvis omtrent 5 timer.

Vi starter på Lian. Dit kommer du med trikk, Gråkallbanen fra Trondheim sentrum. Det er mulig å bringe med sykler på trikken. Endeholdeplassen er Lian. Det er også mulig å kjøre bil til Lian. Eller du kan sykle!

På grunn av smittevernhensyn følger gruppen Folkehelseinstituttets retningslinjer. Du bruker din egen sykkel. Egne lappesaker kan være lurt. For sikkerhets skyld har guiden også reparesjonsutstyr. Alle tar med egen matpakke og drikke. Klær etter været. Vi legger inn to romslige matpauser underveis.

Vi sykler på grusvei forbi innsjøen Skjellbreia og videre til Bergskaret. Det siste strekket til Bergskaret er langs sti. Etter en pust i bakken, går det bratt ned til Berg. For å spare på bremsene kan vi gå ned bakken. Utsikten er upåklagelig over vakre Byneset og Trondheimsfjorden. Fra Berg følger vi trafikkert asfaltvei 3 – 4 kilometer i retning Bosbergaunet. Derfra sykler vi inn til den gamle Bynesveien. Frem til 1923 var dette hovedveien til Byneset. Et stykke videre koser vi oss med vår andre matpause.

Etter Klefstadmyra kommer vi til Tømmerdalen og sykler langs Kobberdammen. Vi sykler ganske rolig for å vise hensyn til andre som går på tur. Vi følger Driftsveien til Lian.

Påmelding: Se sommertrondheim.no